Samfund

Voldsomt vejr på vej mod Danmark

Lavtrykkets placering bliver altafgørende for snemængden sidst på ugen. Lægger det sig længere mod nord, trækker det sneen med op. Foto: TV 2

Flere vejrprognoser varsler om store mængder nedbør i vente i årets første uge – kan ende med 30 centimeter sne.

Der er stor spænding om vejret den kommende uge. Nogle prognoser har store mængder sne med op til 30 centimeter sne i Jylland sidst på ugen, mens andre peger mere i retning af kraftig regn. Under alle omstændigheder bliver det et vejr, der vil kunne give store udfordringer.

– Fra tirsdag aften til torsdag morgen falder der mellem 20 og 45 millimeter regn i Danmark, mest i den sydlige del af Jylland. Allerede her kan det betyde oversvømmelser, siger meteorolog ved TV 2 VEJR Jens Ringgård Christiansen.

Der er dog stadig fire dage til fredag, og dermed kan meget nå at ændre sig, men modellerne peger lige nu på ganske megen nedbør, hvad enten den bliver hvid eller våd. Kigger vi på den akkumulerede nedbør frem til lørdag aften, ligger den på mellem knap 50 til mere end 80 millimeter.

– Det kan give store problemer i dobbelt forstand. Sne og fygning kan genere trafikken i store dele af Danmark, mens man i Syddanmark kan få oversvømmelser som følge af det fortsatte regnvejr, siger Jens Ringgård Christiansen.

Det er særligt fredag, der kan falde ud som meget hvid, meget våd eller en kombination af begge dele.

– Fredag skal et kraftigt lavtryk gennem Danmark, antageligt med meget sne mod nord og meget regn i Syddanmark. Det kan forværre problemerne med oversvømmelser i syd og give store trafikale problemer i nord, hvor der er risiko for snestorm, siger Jens Ringgård Christiansen.

Kommentarer